El pilot resident a Andorra s’ha emportat a casa el preuat Tuareg tres vegades, els anys 2005, 2007 i 2010, mentre que Coma se l’ha fet seu el 2006, 2009 i 2011 –l’any 2008 no es va celebrar la prova a l’Àfrica per l’amenaça terrorista

Si se segueix la tradició, el Dakar 2012 hauria de ser per a Cyril Despres en detriment del català Marc Coma.

El pilot resident a Andorra s’ha emportat a casa el preuat Tuareg tres vegades, els anys 2005, 2007 i 2010, mentre que Coma se l’ha fet seu el 2006, 2009 i 2011 –l’any 2008 no es va celebrar la prova a l’Àfrica per l’amenaça terrorista–. El duel entre francès i català és el gran atractiu del quart Dakar sud-americà en l’apartat de motos. Diumenge començarà la lluita en un escenari inèdit, Mar del Plata, que relleva Buenos Aires com a punt de sortida. Quinze dies després tot fa preveure que un dels dos, enrolats en el mateix equip gràcies als esforços de KTM, serà el campió.
Despres, però, veu la cursa “més oberta que abans” a conseqüència de la nova normativa establerta per l’organització, que limita la cilindrada de les motos a 450 cc. “Seria massa pretensiós pensar que només Coma o jo tenim l’oportunitat de guanyar. Els equips i els fabricants s’han implicat molt i hi ha alguns pilots joves que han progressat”, va afegir.     El triple campió del Dakar, que passarà per Argentina, Xile i Perú, no veu un escenari que pugui ser decisiu per determinar el triomf al ral·li, segons va indicar a un web especialitzat en motos: “Quan vols guanyar, els desafiaments són els mateixos tots els dies: navegar bé, ser ràpid, cuidar la moto, no fer errades. Cada dia és igual de difícil. Perú? Ningú sap el que ens espera i tots sortim en les mateixes condicions.”
Al marge de Despres i Coma, i sense David Fretigné per lesió, la llista de favorits es completa amb el xilè Chaleco López, els portuguesos Helder Rodrigues i Rubén Faria, motxiller de Despres, el noruec Ullevalseter i el jove polonès Przygonski, segon al Campionat del Món de ral·li-raid.
Lluny de les primeres posicions i lluitant per aconseguir arribar a Lima el 15 de gener es troben els andorrans de l’equip Polaris Dakar Team, Andreu Cachafeiro, Isidre Loan i Gerard Vidal, que ha rellevat en el darrer moment Carles Bigordà. Completa l’equip el català Jaume Gramona, que compartirà un dels dos buguis Polaris

English: Cyril Despres at Erzberg Rodeo 2009, ...

que l’organització ha inclòs en la categoria de cotxes. Cachafeiro comentava des de Mar del Plata que “això és acollonant. L’expectació és enorme i s’espera per diumenge més d’un milió de persones. Semblen tifosi de futbol”. Els buguis van trigar més d’un dia per passar les verificacions administratives i tècniques i un cop superat el tràmit, els pilots esperen amb impaciència la largada. “Tenim ganes de començar aquesta aventura i sobretot d’acabar-la. Aquest és el nostre únic objectiu i més veient que aquest ral·li és prou difícil”, va assenyalar Andreu Cachafeiro.
L’etapa inaugural (Mar del Plata-Santa Rosa) tindrà només 57 quilòmetres cronometrats, però 763 d’enllaç.

Més pilots

2 residents fixos

A banda de Cyril Despres i dels pilots del Polaris Dakar Team, Andorra estarà representada al Dakar per dos vells coneguts de la prova. Es tracta dels residents Bernard Errandonea i Isabelle Patissier. Tots dos afrontaran la prova amb un bugui. Per a Patissier serà la desena participació al raid més dur del món.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario